spot_img

Siyasilerden Kurban Bayramı mesajı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kurban Bayramı'nı "Aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı mübarek olsun. Bu mübarek günlerin başta Filistinli kardeşlerimize, ülkemize ve tüm İslam alemine huzur, barış ve mutluluk getirmesini, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum" sözleriyle kutladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kurban Bayramı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Paylaşmanın ve dayanışmanın arttığı mübarek Kurban Bayramımızın başta ülkemiz ve milletimiz olmak üzere tüm İslam aleminde hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu bayramın Filistinli kardeşlerimiz için barış dolu günlerin müjdecisi olmasını Rabbimden niyaz ediyorum."

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, Kurban Bayramı'nı şöyle kutladı:

"Bu bayram, sadece kendi sevinçlerimizi paylaşmakla kalmayıp Gazze ve Filistin'deki kardeşlerimizin acılarını hafifletmek için de çaba sarf edeceğiz. Savaşın gölgesinde bayramlarını yapacak olan mazlum kardeşlerimizi asla unutmayacağız. Dualarımız ve desteklerimizle onlara umut olacak, kardeşlik ve muhabbetimizi güçlendireceğiz. Bu duygularla, milletimizin her bir ferdinin ve bütün İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Bayramın ülkemiz ve tüm İslam alemine, özellikle savaş ve zorluklarla mücadele eden bölgelere barış, huzur, sağlık ve refah getirmesini içtenlikle diliyorum."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yarın Kurban Bayramı coşkusu yaşanacağını belirterek şunları söyledi:

"Bayramın; Filistin, Gazze, Doğu Türkistan, Suriye ve tüm İslam coğrafyası olmak üzere insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan diliyorum. Vatandaşlarımızdan trafik kurallarına riayet etmelerini ve güvenlik önlemlerine uymalarını istirham ediyorum. Allah’tan bizleri birlik ve beraberlik içerisinde daha nice bayramlara kavuşturmasını temenni ediyor; Kurban Bayramı'mızı canıgönülden kutluyorum."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bayramlar gönüller yapma seferberliğidir. Bir olma, birlik olmaktır. Paylaşmanın ve yardımlaşmanın en güzel halidir. Her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramında da kapılarımız birliğe, kardeşliğe ve huzura açılsın. Şehit ailelerimizin, gazilerimizin, kutsal vatan toprağının dört bir yanında nöbet tutan kahramanlarımızın, Milletimizin her bir ferdinin, başta Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik ederim. Kurban Bayramımız mübarek olsun."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kurban Bayramı'nı şu sözlerle kutladı:

"Rabbimize, bizi bir bayrama daha birlik ve beraberlik içerisinde ulaştırmış olduğu için şükrediyor, mübarek günlerimizin buruk geçmesine sebep olan, başta Gazze olmak üzere, bütün ümmet coğrafyamızda vuku bulan haksızlık, adaletsizlik ve zulümlerin bir an önce son bulmasını diliyorum. Bayramlarımızı sevinç ve coşkuyla idrak edeceğimiz huzurlu günlere yeniden kavuşacağımıza yürekten inanıyor, Rabbimizden kurban ibadetlerimizin kabul olmasını niyaz ediyorum."

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bayram mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Şehit ailelerimiz başta olmak üzere aziz milletimizin her bir ferdi ve Türk-İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı candan kutluyorum. Zulüm altındaki coğrafyalardaki mezalimin bir an evvel son bulmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Dokuz günlük tatil münasebetiyle yola çıkan vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını önemle rica ediyorum."

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Vatandaşlarımıza hayırlı, bereketli, neşe ve huzur dolu bir bayram tatili diliyorum. Birçok vatandaşımızın memleketlerine ya da turizm beldelerine yapacakları seyahatlerde, trafik kurallarına dikkat edilmesi ve güvenli sürüş için çok daha hassas olunmasını temenni ediyorum. Bayramımızın; ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesi dileğiyle bütün vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı kutluyorum" dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül, “Bayramı huzur içinde idrak edebilmek için gereken tüm tedbirleri aldık. Birimlerimizle bayram süresince görevimizin başında olacağız. Bayramımız mübarek olsun” ifadelerini kullandı.

Kaçırılmaması Gerekenler