spot_img

26. Shanghai Uluslararası Film Festivali başladı

26. Shanghai Uluslararası Film Festivali’nin (SIFF) açılış töreni dün akşam düzenlendi.

Ana teması "Filmler Şehri" olarak belirlenen festival 10 gün sürecek. Festival kapsamında 105 ülke ve bölgeden 3 bin 700'ü aşkın film başvuruda bulundu. İlk elemenin ardından, dünya prömiyerini festivalde yapacak olan 38 film dahil olmak üzere, 29 ülke ve bölgeden 50 film Altın Kadeh Ödülü’nün beş ana kategorisinde yarışacak.

Festival sırasında Fransa Film Haftası, “Kuşak ve Yol” Film Haftası ve Bilim Kurgu Film Festivali gibi etkinlikler düzenlenecek. Festival sırasında yarışma bölümünde yer alan filmlerin de aralarında bulunduğu 461 film sinemaseverlerle buluşacak.

Festival kapsamında en iyi film, jüri ödülü, en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu ve en iyi kadın oyuncu gibi dallardaki Altın Küre Ödüllerini kazananlar 22 Haziran akşamı düzenlenecek törende açıklanacak.

Festival, Çin Ulusal Film İdaresi’nin desteğiyle, Çin Medya Grubu (CMG) ve Shanghai Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlendi.

Festivalin açılışı töreni, Çin Medya Grubu’na bağlı televizyon kanalı ve yeni medya platformlarında canlı olarak yayınlandı.

Kaçırılmaması Gerekenler