spot_img

George Floyd protestosunda Minneapolis polisi tarafından vurulan gazeteci ölüm döşeğinde

Ulusal Basın Kulübü tarafından geçen hafta yapılan açıklamada, 42 yaşındaki Linda Tirado'nun "yaşamının sonuna geldiği ve palyatif bakım aldığı" belirtildi.

Tirado, 2020'de Minneapolis'te yaşanan olaylar sırasında gösterileri fotoğraflarken bir polis memuru yüzüne doğru bir mermi ateşlemişti. Koruyucu gözlük ve basın kartı takan Tirado travmatik beyin hasarı geçirdi ve bir gözü kör oldu.

Tirado, Minneapolis polis departmanına dava açtı ve 2020 protestoları sırasında polis tarafından saldırıya uğrayan kişilerle şehir arasında yapılan daha geniş kapsamlı bir anlaşmanın parçası olarak 2022 yılında 600 bin dolar kazandı.

Fonlar Tirado'nun tıbbi borçlarını karşılamış ancak iş ve yaşamı üzerindeki uzun süreli etkilerini karşılamadı. Tirado olaydan sonra çalışamadı ya da gelir elde edemedi.

Tirado'nun bir arkadaşı Noah Berlatsky, durumunun yavaş yavaş kötüleştiğini ve Linda'nın ölmek üzere olduğunu söyledi. Substack platformunda, "Hâlâ aklı başında olduğu anlar var ama bunlar giderek seyrekleşiyor," diye yazdı.

Linda Tirado da 13 Haziran'da yine Substack platformunda yaptığı paylaşımda şöyle yazdı:

"Kendimi şanslı ya da şanssız hissetmiyorum. Kendimi Çiçek Şarkısı'ndaki, Nessun Dorma'daki, Vivaldi'nin yazdığı herhangi bir şeydeki coşkulu notalar gibi hissediyorum.

"Neşe, huzur, acı ve korkudan başka bir şey hissetmiyorum, hepsi bir arada, öyle ki kendi içine akıyor ve sadece ham, saf, güzel, mükemmel ve aynı zamanda geçici bir duygu olarak tanımlanabilir"

 

Kaçırılmaması Gerekenler