spot_img

DEVA Partili Ekmen: ÇED raporuna itirazlar kabul edilsin

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Ekmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı açıklamada ÇED raporuna yapılan itirazların kabul edilmesi ve projenin iptal edilmesi gerektiğini vurguladı.

Mersin'de balık çiftliği yapılması kararının ilk olarak 2008 yılında alındığını hatırlatan Ekmen, geçen 16 yıl içinde Mersin'de çok şeyin değiştiğini ve 2010 yılında açıklanan Turizm Master Planı'nda Mersin'in sekiz turizm geliştirme bölgesinin balık çiftliklerinden olumsuz etkileneceğini söyledi.

Ekmen, "Eğer bu balık çiftlikleri yararlı olsaydı, Balıkesir Edremit'ten sökülüp Mersin'e taşınmazdı. Bu balık çiftlikleri, kimyasalları, ilaçları ve antibiyotikleri ile denizimizi çöplüğe çevirecek ve doğal balıkçılığı bitirecektir" dedi.

ÇED raporlarını inceleyen uzmanların raporların gerçeği yansıtmadığını ve bilimsel kriterlere uygun hazırlanmadığını belirttiğini aktaran Ekmen, ÇED raporlarına yapılan itirazların büyük bir ciddiyetle ele alınması gerektiğini vurguladı.

Ekmen, "Faaliyet alanı olarak belirlenen bölgede korunacak hassas alanlar, arkeolojik sit alanları ve Akdeniz foku yaşam alanı gibi önemli bölgeler bulunmaktadır. Bu alanlar, bir firmanın kar hırsına kurban edilemez" dedi.

Kaçırılmaması Gerekenler