spot_img

Kremlin’den Biden-Trump tartışmasına yorum:Rusya Devlet Başkanı’nın daha önemli işleri var

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD başkanlık tartışmalarının Rusya Devlet Başkanı'nın özel bir ilgi alanına girmediğini ve Perşembe gecesi düzenlenen etkinliği izlemek için bir nedeni olmadığını söyledi.

CNN'in Atlanta'daki stüdyosunda Başkan Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump arasında televizyonda yayınlanan kapışma sırasında Rusya konusu gündeme geldi – iki rakip birbirlerini Vladimir Putin'i 2022'de Ukrayna ile düşmanlık başlatmaya "teşvik etmekle" ve Moskova'ya karşı zayıf bir duruş sergilemekle suçladı.

Rus gazeteciler Peskov'a Putin'in canlı tartışmayı izleyip izlemediğini sordu. Peskov, iki ülke arasındaki saat farkına atıfta bulunarak, "Rusya Devlet Başkanı'nın sabah erkenden kalkıp ABD'deki tartışmayı izlemek için çalar saatini kurmasını beklemiyorsunuz, değil mi?" dedi.

ABD'deki iç seçim siyaseti "hiçbir şekilde gündemimizin öncelikli konuları arasında yer almıyor" diye konuşan Peskov, Putin'in ofisinin adaylar tarafından yapılan açıklamaları zamanı geldiğinde analiz edeceğini ancak bunun ABD'nin iç meselesi olduğunu vurguladı.
 

Kaçırılmaması Gerekenler