spot_img

Tether, topluluk odaklı Blockchain desteği için stratejik bir geçiş yapacak

USD₮ ve ihraç ettiği diğer tüm token’lar için sağlam ve yenilikçi bir blockchain ekosistemi oluşturma amacıyla hareket eden Tether, mevcut ulaşım katmanlarını sürekli olarak değerlendirerek; sürdürülebilirlik, kullanım ve topluluk çıkarları arasında bir denge kurmayı amaçlıyor.

USD₮’nin belirli bir noktaya gelmesinde topluluğun ilgisi önemli bir rol oynuyor. Bu sebeple, seçilen blockchain’in güvenliğini, kullanılabilirliğini ve sürdürülebilirliğini sağlamak için ağın güvenlik mimarisi dikkatle değerlendiriliyor. Tether, kripto dünyasında yenilikçiliği desteklemeye devam ederken kaynakları güvenliği ve verimliliği en iyi şekilde artırabilecekleri yerlere tahsis etmeyi amaçlıyor. Yapılan kapsamlı değerlendirmenin ardından Tether, EOS ve Algorand uygulamalarına yönelik desteğini kesecek.

Topluluğun yararlı bulduğu protokolleri ve zincirleri desteklemeye devam edeceğini açıklayan Tether, topluluğu her protokolde USD₮ kullanım örneklerini genişletmeye teşvik edecek. 24 Haziran 2024'ten itibaren EOS ve Algorand'da USD₮ basımına son verilirken, önümüzdeki 12 ay boyunca her zamanki gibi EOS ve Algorand'da USD₮ kullanmaya devam edilecek. Bu süre zarfında başka değişikliklerin de değerlendirilebileceği düşünülüyor. Geçişin titizlikle ve minimum aksamayla gerçekleştirileceğine dair güvence veren Tether, sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sunmayı hedefliyor.

 

Kaçırılmaması Gerekenler