spot_img

Vali Demirtaş: Helikopterimiz yangınla ilgili soğutma çalışmalarını sürdürüyor

Bursa Valisi Demirtaş, Nilüfer ilçesi Uludağ Üniversitesi mevkisinde öğleden sonra başlayan orman yangınına 4 helikopter, 4 uçak, 150 araç ve bine yakın personel ile havadan ve karadan müdahale ederek yangının ilerlemesinin durdurulduğunu bildirdi.

Soğutma ve kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini belirten Demirtaş, “Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatılmıştır. Orman yangınından etkilenen Bursalı tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Vali Demirtaş’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Veteriner fakültesinin 150 büyükbaş hayvanı, 150 de küçükbaş hayvanı bulunuyor. Küçükbaş hayvanları daha ufak bir yere aldık. Telef olma ve can kaybı da yok.

Hastane ile ilgili de tedbirimizi almıştık. Şu an çok şükür yangınla ilgili ciddi bir sıkıntımız kalmadığı için taşınmasıyla ilgili herhangi bir durum söz konusu değil. Ancak yangının bulunduğu alanlara yurtlarımız çok yakın olduğu için tedbir açısından özellikle çocuklarımızın, şehir merkezindeki yurtlara taşınmasıyla ilgili bir karar almıştık. Çocuklarımızı, gençlerimizi tamamen oraya taşımıştık. İnşallah sabah o çocuklarımız tekrar kendi yurtlarına dönecek. Bir problem kalmayacağını düşünüyoruz.

Gece görüşlü helikopterimiz şu an çalışmalara devam ediyor. İtfaiye araçlarımız ve özellikle Orman Teşkilatı’nın itfaiye araçları ve söndürme araçları çalışmalara devam ediyor. Helikopterimiz, yukarıdan yangınla ilgili soğutma çalışmalarını sürdürüyor.”

Kaçırılmaması Gerekenler