spot_img

Bakan Kacır: Bilimde sınır tanımıyoruz

Bakan Kacır, bilimde sınır tanımadıkalrını belirterek,  Arktik Bölgesi'nin (Kuzey Kutbu ve çevresi), iklim değişikliğinin en hızlı gözlemlendiği yerlerden biri olduğunu söyledi.
Kacır, bu yıl 8’incisi tamamlanan Ulusal Antarktika Bilim Seferi’nin ardından 4’üncü Arktik Bilimsel Araştırma Seferini gerçekleştirdiklerini ifade etti.
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda düzenlenen Arktik Bilimsel Araştırma Seferi ekibinin 71 derece kuzey enleminden sefere başlamak için Norveç’in Tromso şehrine ulaştığını bildirdi.
 
11 kişiden oluşan bilim heyetinin, yaklaşık 1 ay boyunca Arktik Okyanusu’nda 24 ayrı noktada 16 proje için bilimsel örneklemeler ve çalışmalar gerçekleştireceğini duyuran Bakan Kacır şunları dile getirdi:
 
" Bilim insanlarımız, kutup bölgelerinde küresel iklim değişikliğinin nedenlerine ve etkilerine dair net veriler sunmayı hedefliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde ve Bakanlığımızın uhdesinde gerçekleşen kutup bilim seferleri ülkemizin bilim kapasitesine büyük katkı sağlarken, bilim insanlarımızın gerçekleştirdiği araştırmalarla insanlığın ortak sorunlarına dair çözümler ve yeni yaklaşımlar geliştiriyoruz."

Kaçırılmaması Gerekenler