spot_img

Müşteri deneyimi yönetimi alanının genç yöneticileri, 10. Takım Liderleri Zirvesi’nde

Deneyimi “insan” odaklı konumlandıran markaları bir araya getiren Müşteri Deneyimi Yönetimi ve Teknolojileri Derneği (MDYD), bu yıl 10’uncusunu gerçekleştirdiği Takım Liderleri Zirvesi’nde 500’e yakın genç yöneticiyi buluşturdu.

Gelişen teknoloji ve değişen müşteri beklentileri ile hızla farklı noktalara evrilen müşteri deneyimi yönetimi alanı, günümüzde geleneksel düşünce kalıplarını aşarak daha ilham verici bakış açıları ve uygulamalar sunuyor. Bu doğrultuda liderlik ettiği ekosistemin gelişimi kadar gelecekte bu ekosistemi daha ileri seviyeye taşıyacak genç yöneticileri de destekleyen Müşteri Deneyimi Yönetimi ve Teknolojileri Derneği (MDYD), bu yıl 10’uncu kez Takım Liderleri Zirvesi’ni gerçekleştirdi. 500’e yakın genç yöneticiyi ağırlayan zirvede, müşteri deneyimi yönetimi alanının geleceğine projeksiyon tutulmasının yanı sıra değişen dünyada liderlik kavramı bambaşka açılardan ele alındı.

Zirvenin açılışını keyifli bir sohbet ile gerçekleştiren MDYD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları’ndan Haktan Saran; müşteri deneyimi yönetiminin markalar ve vatandaşlar açısından artan önemine, Seçkin Piker; müşteri deneyimi yönetimi iş alanındaki orta kademe yönetici ihtiyacına, Zekeriya Arslan ise yapay zeka uygulamalarının iş alanına sunduğu fırsatlara kısaca değindi.

Açılışın ardından Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası Kurucu Şefi Cem Mansur, “Yeni Nesil Yönetim” başlığı ile yer aldı. Birbirinden farklı enstrümanlar ile dünyanın en değerli eserlerini büyük bir ahenk içinde yöneterek seslendirilmesine liderlik eden ülkemizin önemli şeflerinden biri olan Cem Mansur’un konuşması, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. İyi bir liderin ekibinin başında değil yanında durması gerektiğini ve dinlemenin, uyum içinde çalışmanın her dönem en doğru ve geçerli bir yönetim stratejisi olacağının altını çizen Mansur, katılımcılara müziği hayatlarına daha çok dahil etmelerini tavsiye etti.

Webinarın devamında; PERYÖN Denetim Kurulu Üyesi ve Pluxee Türkiye CHRO’su Feride Düzduran Gündüz, “Değişen Dünyada Çalışan Deneyimi” başlıklı konuşması ile renk kattı. Konuşmasında fark yaratan liderlik modellerini aktaran Gündüz, bireylerde değişim yaklaşımını benimseyen dönüşümsel liderlik kavramının altını çizdi. Günümüz iş dünyasında sürdürülebilir başarı için kritik bir öneme sahip olan dönüşümsel liderlik yaklaşımının, yalnızca sonuç odaklı olmanın ötesine geçerek çalışanların motivasyonunu, bağlılığını ve gelişimini teşvik ettiğini vurguladı. İş hayatında açık bir iletişim stratejisi belirlemenin ve güven ortamı oluşturmanın önemine değinen Gündüz, liderlerin günümüzde gittikçe artan belirsizlikleri netleştirmesinin ve şirket vizyonuyla çalışan arasında güçlü bir bağ kurmasının vazgeçilmez bir öncelik olduğunu vurguladı.

Zirvenin son bölümünde ise, müşteri deneyimi yönetimi iş alanındaki kariyerine Müşteri Temsilcisi olarak başlayan DHL Express Türkiye Genel Müdürü Volkan Demiroğlu, başarı hikayesini paylaştı. Çalışma hayatında karşılaştığı zorlukları, yol ayrımlarını, karar alma süreçlerini ve tecrübelerini son derece samimi ve keyifli bir şekilde anlatan Demiroğlu, “Bir liderin yıldızını ancak ekibi parlatabilir” diyerek genç yöneticilere değerli tavsiyelerde bulundu. Katılımcıların sorularıyla renk kattığı webinar programı, kitap hediyesi kazanan isimlerin açıklanması ile tamamlandı.

Kaçırılmaması Gerekenler