spot_img

TCG Kınalıada, Singapur’a liman ziyareti gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla gittiği Japonya'dan dönüş seyrine devam eden TCG Kınalıada, 2-4 Temmuz 2024 tarihleri arasında Singapur’a liman ziyareti gerçekleştirdiğini açıkladı.

TCG Kınalıada, limanda, Singapur Büyükelçisi Mehmet Burçin Gönenli ve Cakarta Deniz Ataşesi Deniz Albay İlker Basmaz tarafından karşılandı. Ziyaret kapsamında gemi personeli, Singapur Donanma Komutanı Yardımcısı Albay Ho Jee Kien’e makam ziyareti gerçekleştirdi.

 

Liman ziyareti süresince TCG KINALIADA gemisi, halkın ziyaretine açıldı. Ayrıca, Singapur Deniz Kuvvetleri personeli tarafından ziyaret edilen gemide imkan kabiliyetlerine ilişkin detaylı bilgi paylaşımı ve gemi tanıtımı yapıldı.

 

Singapur Büyükelçisi Mehmet Burçin Gönenli ve TCG KINALIADA Komutanı ev sahipliğinde verilen resepsiyona Singapur Donanma Komutanı Yardımcısı Albay Ho Jee Kien, yabancı ülke diplomatik temsilcileri, Singapur Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli personel ile Singapur’daki Türk temsilcilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Kaçırılmaması Gerekenler