spot_img

Canon yeni ürünüyle geri dönüşüm sistemi pazarına giriş yapıyor

Canon yeni ürünüyle, siyah dahil tüm renklerdeki plastik parçaları, yüksek hassasiyetle hızlı bir şekilde ayırmak için özel takip sunan Raman spektroskopik yöntemini kullanarak geri dönüşüm tesislerinin verimliliğinin artmasını sağlıyor. Malzeme geri dönüşümünü en üst düzeye çıkararak döngüsel bir ekonomi kurmak isteyen Canon, TR-S1510’u kullanıma sunarak geri dönüşüm sistemi pazarına giriş yapıyor.

Raman spektroskopisi, lazer ışığıyla maddenin parçalarını aydınlatıp tespit ediyor; takip mekanizmasının kombinasyonuyla siyah parçalar da dahil olmak üzere plastikleri doğru şekilde ayırıyor.

Raman spektroskopisini şirketin ölçüm ve kontrol ekipmanıyla birleştiren Canon, lazer ışığıyla parçaların taranmasına da olanak tanıyor. Böylece her plastik parçası için rengine göre yeterli ölçüm süresi ayıran ve genel olarak yüksek hız ve yüksek doğrulukla çalışan teknolojiyi müşterilerine sunuyor. Bu yeni sistem sayesinde, klasik yakın kızılötesi yöntemiyle tanımlanması zor olan siyah plastik parça malzemeleri artık diğer renklerle karıştırıldığında bile kolayca tespit edilebiliyor.

Yeni ürün saniyede 1,5 metre taşıyıcı hızını koruyarak saatte 1 tona kadar plastiği ayırabiliyor. Ayrıca, plastik parçaları takip eden ve ölçen modül veya taşıyıcı bant kombinasyonunu değiştirerek müşterinin çalışma verimine ve kurulum alanına göre özelleştirilebiliyor.

Kaçırılmaması Gerekenler