spot_img

Erbakan: Belediyelerin yönetiminde yolsuzluğa asla müsaade edilmeyecek

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Yeniden Refah Partisi Belediye Başkanları Toplantısı'na katıldı.

Toplantıda partisinin 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde yüzde 6,2 oy alması sonucu üçüncü parti olduğunu belirten Erbakan, “Bu büyük başarı, hepimizi sevindirdi. Belediye Meclisi seçiminde Türkiye geneli oy ortalamamız yüzde 7'ye ulaştı. Bu sonuçlara göre bir önceki seçime göre oylarını yüzde yüzün üzerinde artırarak 31 Mart seçimlerinin tartışmasız galibi ve zafer kazanan partisi Yeniden Refah Partimiz olmuştur" dedi.

Açıklamalarının sonunda Ahlaklı Belediyecilik Protokolü'nü ilan eden ve bunları kazandıkları belediyelerde uygulayacakları sözünü veren Erbakan'ın sıraladığı maddelerden bazıları şu şekilde:

“Belediyelerin yönetiminde yolsuzluğa asla müsaade edilmeyecek. Tüm faaliyetlerin şeffaf ve denetlenebilir şekilde yürütülecek. Belediyelerimizin bütün kademelerinde rüşvete kesinlikle geçit verilmeyecek. Belediye harcamalarında israfa son verilecek. Belediye bütçesinden harcama yaparken kendi cebimizden harcama yapmaktan daha hassas davranılacak ve en kısa sürede ‘Denk Bütçe' gerçekleştirilecek.

İhtiyaç fazlası makam araçları alınmayacak. İhtiyaç hasıl olduğunda ülkemizde üretilen binek araçların tercih edilecek. Hali hazırda belediyenin elinde bulunan ve ihtiyaç fazlası durumunda olan araçlar elden çıkartılacak."

Kaçırılmaması Gerekenler