spot_img

Ekmen: TPAO’nun Filyos Limanı’na bağlı çalışan işçileri görevlerine iade edin

Ekmen, kendisine ulaşan işçilerin mağduriyetlerine değinerek, “Tarafımıza ulaştırılan şikayetlere ve bunlara dair belgelere göre TPAO’nun Zonguldak Filyos Limanı Sakarya Gaz Sahasında çalışan güvenlik görevlilerinden 58'inin işine hiçbir gerekçe gösterilmeden son verilmiş. Daha sonra yapılan itirazlar neticesinde seçimlerden önce bu karar geri alınmıştır. Fakat bu hafta bu işçilerden 10’unun işine tekrar son verildiği iletilmiştir. Bu işçiler; 2022 yılında önce Milli Eğitim'in onaylı bir yazılı sınavı, daha sonra Gazi Üniversitesi'nin Spor Parkuru Testini ve nihai olarak da TPAO yönetiminin mülakatı ile işe alınmış kişilerdir.” bilgisini verdi.

Milletvekili Ekmen, Barış Pehlivan’ın köşe yazısında özellikle Filyos’taki sayısız ve milyonlarca lirayı bulan yolsuzluk iddialarını gündeme taşıdığına dikkat çekti. Söz konusu yazıda şirket ismi ve ihale isminin açıkça verildiğini söyleyen Ekmen, üstelik 400 bin liralık bir işin 14 milyon liraya nasıl ihale edildiğinin de anlatıldığını ifade etti.

TPAO Genel Müdürü’ne seslenen Ekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“TPAO kar eden bir kuruluştur. Gabar’da, Karadeniz’de, Batman’da, Trakya’da, Adıyaman’da, Mardin’de Petrol üreten ve ciddi anlamda para kazanan bir kuruluştur. Bir tasarruf yapmak istiyorsanız bu ihaleleri gözden geçireceksiniz ve idarecilerin israfa dayalı tek taraflı harcamalarını kontrol altına alacaksınız.”

Ekmen, verilen haksız karardan vazgeçilmesi için şu sözlerle çağrıda bulundu:

“Buradan TPAO Genel Müdürlüğü'ne gazetedeki köşe yazısında yer alan yolsuzluk iddialarının cevaplandırılması ve bu 10 güvenlik görevlisinin işine son verilmesindeki kararın geri alınması için çağrıda bulunuyorum. Önemli sınavlardan geçerek, en az üç kademeli bu sınavlarda yeteneğini ispatlayarak işe alınmış bu işçilerin hakkının hukukunun korunması ve tekrar işe alınması gerektiği yönündeki çağrımız tekrar yineliyorum.”

Kaçırılmaması Gerekenler