spot_img

Greta Thunberg İsrail’in Eurovision’a katılmasına karşı düzenlenen gösteriye katıldı

Yerel polis, İsrail'in Gazze'deki askeri harekatını kınayan ve ateşkes çağrısında bulunan sokak protestosuna 10.000 ila 12.000 kişinin katıldığını tahmin ediyor. Göstericiler Malmö'nün merkez meydanında Filistin bayrağı renklerinde işaret fişekleri patlattı.

Öte yandan İsrailli şarkıcı Eden Golan, binlerce kişinin yarışmaya dahil edilmesini protesto etmesinden saatler sonra Perşembe gecesi Eurovision finaline yükseldi. Aynı zamanda İsrail'in Gazze'de Hamas'a karşı savaşı da devam ediyor.

İsveç'in 68. Eurovision Şarkı Yarışması'na ev sahipliği yapan liman kenti Malmö'de, Perşembe günkü yarı finalde Golan'ın “Hurricane” adlı şarkısını seslendirdiği sırada yuhalama ve alkış sesleri yükseldi. Ancak yuhalama sesleri televizyon yayınında evdeki izleyiciler için büyük ölçüde bastırıldı. Seyirciler arasında Filistin bayrağı sallayan bir kişinin güvenlik tarafından dışarı çıkarıldığı görüldü. 

Eurovision kuralları yarışmacıların ulusal bayrakları ve onur bayrağı dışındaki bayrakları yasaklıyor, bu da Filistin bayraklarının Malmö Arena'ya girmesine izin verilmediği anlamına geliyor. Daha önce de bir şarkıcı kefiye ya da Filistin atkısı taktığı için azarlanmıştı. 
 

Kaçırılmaması Gerekenler