spot_img

“İletişim Başkanlığı 2022 yılını 1 milyar 860 milyon 438 bin lira zararla kapattı” iddiası

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada bazı basın yayın organlarında yer alan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 2022 yılını 1 milyar 860 milyon 438 bin lira zararla kapattı” iddiasının doğru olmadığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın kar amacı taşıyan bir kurum/kuruluş veya ticari işletme değil, “Cumhurbaşkanlığına Bağlı Kurum ve Kuruluşlar” içerisinde yer alan bir kamu olduğu belirtilen açıklamada “Bu kapsamda İletişim Başkanlığı’nın kar ya da zarar etmesi gibi bir durum söz konusu değildir.” denildi.

Açıklamada başkanlığın, yıl içerisinde hayata geçireceği faaliyetler için kendisine bütçeden tahsis edilen ödeneği kullandığı aktarılarak, şu ifadelere yer verildi:

“Bahse konu haberlerde yer alan 2022 yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda bütçe giderlerinin hangi kalemlerde yapıldığı tüm şeffaflığıyla yer almaktadır. Başkanlığımızın mevzuatlar kapsamında faaliyet geliri bulunmamakta, elde edilen vergi gelirleri (Damga Vergisi vb.) Hazine ve Maliye Bakanlığı veznelerine gelir kaydedilmektedir. İlgili Kanuna göre Genel Bütçeli Kurum olmamızdan ötürü herhangi bir faaliyet sonucu elde edilen gelir kalemimiz bulunmamaktadır.”

Kaçırılmaması Gerekenler